21 Ocak 2012 Cumartesi

TRANSHUMANIZM



Transhümanizm:Yeni teknolojilerin,insanların ruhsal ve fiziksel olarak yeniden ve isteğe göre karakterlendirilmesinde kullanılacağı projenin adıdır.
İnsanı bütün yönleriyle, psikolojik ve biyolojik olarak başkalaştırma gayesiyle son derece iyi organize hareket ederek çok miktarda yatırım yapıldı.Aynı zamanda bu proje var olan bütün dinleri ve manevi inaçları ortadan kaldırıp yerine onların inandığı,yaratılmış yeni bir din,bütün insanların inanacağı tek bir dünya dini ikame etmeyi amaçlar.
Birçok insana Transhümanizm hakkındaki gerçekleri ve neden kötü olduğunu anlamak zor geliyor.Hepsinden öte bunlar sadece hayat kalitemizi arttırmak için,öyle mi?
Çocukluğumuzdan bu yana tv şovları,filmler,müzikler ve diğer medya organları aracıyla belirgin şeylere şartlandırıldık,son derece maddileştik ve teknolojiye bağımlı hale geldik.Bugün bizler teknolojinin RFID çiplerinin implante edilebileceğini bile kabul eder hale geldik.
Robot ve android içerikli film ve tv şovlarıyla  bunun temelleri atılıyor.İzleyenlere karşı robotlar sempatikmiş gib gösterilerek onların da hislerinin olduğunu bilinçaltına yerleştirmeye çalışıyorlar.
Robotik karakterlerin iyi ahlaka,insani duygulara sahip oldukları filmlerde insaoğluna gösteriliyor.Bunun sonucunda,insanlar bilinçaltlarında onlara karşı psikolojik olarak bir sempati ve sevgi beslemeye çalışıyorlar.(Bkz:Terminatör ve Short Circuit)

Peki bu neden müzik endüstrisinde de yapılmak zorunda?

Evren ve onun bileşimi aslen fakrlı frekanslardaki titreşen maddelerden meydana gelmiştir.Özünde,evren sesten meydana gelmiştir ve bu insanoğlunu da kapsar.Ses geniş ölçüde tedavi edici ve insanoğlunun fiziksel ve ruhsal durumunu başkalaştıracak bir araç olarak kullanılmıştır.
Müzik neredeyse beyindeki bütün bölgeleri aktif hale getirir.Beyindeki bu limbik sistem çeşitli tatmin edici deneyimlere sahip olduğumuzda çalışmaya başlar.Eğlenmek için müzik dinlediğimizde de bu sistem çalışmaya başlar.Bu sinir hücreleri beyindeki sinir taşıyıcısı dopaminlerin eksen düzeylerine yara sağlar.Dopamin sinir taşıyıcılarından biridir ve size kendiniz pozitif hissettirir.Yani sevdiğiniz bir müziği dinlediğinizde beyninizdeki kimyevi maddelerin oranlarında gerçek bir değişim olur.
Bir insan bir şarkıcıyla özdeşleştiğinde onu sevmeye başlar ve ondan bir iyilik alıyormuş hissine kapılar.Böylece her yönüyle onu taklit etmeye başlar.Onların şarkıları ve klipleri dinleyenleri ve seyredenleri etkilemek için tasarlanır ve bu yüzden fanları tarafından örnek alınırlar.İşte bu transhümanizmin neden müzik endrüstrisinde kullanıdığını cevabıdır.
Neredeyse beynin tüm bölgelerinin aktif hale gelmesiyle,insan favori şarkıcıları tarafından sağlanan psikolojik hamlelere kolaylıkla duyarlı hale gelir.
Transhümanizm'in müzik endrüstrisinde var olduğuna dair çokça örnek vardır
En basit örneğini verecek olursak Rihanna'nın  Rude Boy şarkısı için yaptığı canlı performansta açıkça görebiliriz.Rihanna şovunu sahnede robotlarla birlikte yapıyor ve bu robotların şarkıyla hiçbir ilgisi yok.
Bu dansın amacı izleyicinin,sanki robotların ''bilinçli varlıklarmış'' gibi hissetmesini sağlamaktır.Transhümanizm fikrinin amacı insanlara cansız varlıkların teknolojinin insani duygulara sahip oldukları hissiyatını kazandırmaktır.
Bu proje insan bilinçaltını manipüle etmekler ilişkilidir.Böylece insan kendini insanlığın parçası yerine teknolojinin bir parçası olarak görür.''Eğer seni bilinçaltımda teknolojinin bir parçasıymışsın gibi görürsem ,belirli bir miktarda kötülük duygusu hissetmeden seni saygısız davranışlara maruz bırakabilirim.''
Bu tutum insanlığın ve bilincinin gelişim dönemlerinde ciddi sonuçlar doğurur.Bu başarılı manipilasyonlarla sağlanan transhümanist fikir birbirimize ruhsuz canlılarmışız gibi davranmamıza yol açar.Ve böylece kendimizi başkalarına karşı ortak ahlaki davranışları ve merhamet duygusunu göstermek zorunda hissetmeyiz.
Unutmayalım ki Transhümanizm zihin kontrolleri çerçevesinde yürütülen projelerden sadece birisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder