15 Ocak 2012 Pazar

BİR KLİBİN ANATOMİSİ:Goldfrapp'ın Alive Klibi


Yukarıdaki klip Goldrapp'ın Alive şarkısına aittir.Tamamen popüler kültür ürünü olan bu çalışma hitap ettiği kitlenin bilinçaltına işlemek ve onları dejenere etmek maksadıyla yaratılmıştır.Videoda açıkça illuminatik ve masonik yapılanlamalara ait simgeler ve ritüeller kullanılmıştır.Klip adeta zihin kontrolünü,zihin kontrolü altındaki kurbanların nasıl ve hangi amaçlar uğruna kullanıldıkları ve yeni kurbanların nasıl elde edildiğini açıkça göstermektedir.Tabiki anlayana...Bu konularda pek altyapı sahibi olmayanlar bunları paranoya olarak adlandırabilirler.Belki bir kısmı da anlatılan sembollerin ne anlama geldiğini anlayamadıkları için konuları birbiriyle ilişkilendiremeyecekler ve anlatmak istediğimizi anlayamayacaklar.
Şimdi klipten aldığım bir kaç kare etrafında sizlere dilim döndüğünce kısa ve öz olmak suretiyle birşeyler göstereceğim.Umarım az da olsa birşeyler anlarsınız.En azından anlama konusunda ilk adım olur.


Klibin başlangıç sahnesi karanlık bir ortam insanın içinde ilk adımda korku,bilinmezlik ve ürperti yaratıyor.Zemin siyah ve üzerinde daire içinde pentagram var.Siyah kıyafetler içinde benim öngörümle kurbanlar var.Ben bu şekilde anlamlandırdım.Bu kişiler kurban olmayabilir belki de başka bir şeyi simgelemiş de olabilirler.
Hatırladınız mı bilmem Kurtlar Vadisi dizisinde Mehmet Karahanlı'nın infaz edildiği sahneyle çok benzer bir görüntü.Dizinin bu bölümünün yaynlanmasından sonra öldürülen iş adamı Üzeyir Garih cinayetinin bu sahnelerler simgelendiği iddia edilmişti.Sahneyle ilgili benzer iki resim paylaşacağım şimdi bağlantı kurmak açısından.


 ''eyes wide shut'' gözü tamamen kapalı filminden ayin sahnesi.Tom Cruise ve Nicole Kidman oynuyordu.Bir Stanley Kubrick filmiydi.


Kurtlar vadisinden benzer görüntüler.





Bu resimde Baphomet'i görüyoruz.Boynuzlarından pentagram oluşturulmuş ve daire içine alınmış.Satnizmde kullanılan bir sembol.Baphomettapınak şövalyelerinin tapındığı tanrıydı ve kara büyüde kötülüklerin kaynağı ve yaratıcısıydıSabbath cadılarının satanik keçisiydi.


İknci resimde aynı sahneyi görüyoruz.Siyahlar içindeki kurbanların yüzleri aynı yöne dönük.Yukarıdan ışık hüzmesi piramit şeklinde zemine yansıyor.


Işık hüzmesinin içinden biri çıkıyor.Etrafta duman efekti.Karanlıklar içinden geliyor adeta ve gizli-ezoterik güçleri var zannedersem.


Adeta bu görüntüyü hatırlatıyor bizlere.1 Amerikan dolarındaki tek  gözlü piramit.



Yansıyan gökkuşağını görüyoruz.Gökkuşağı,aynalar ve Kitty programlarında kullanılan ''HelloKitty'' kedisi zihin kontrolünde kullanılan çok önemli simgelerdir.Hollywood yapımı filmlerde de böyle simgeleri görebilirsiniz.Çocuklara hitap eden bir filmden bir alıntı yapayım.

''Wizard of Oz'' Oz büyücüsü filminden.Piramiti de görebiliyoruz gökkuşağını da..


Lady Gaga'nın albüm kapağı.Yine gökkuşağı sembolü


Pink Floy'un albüm kapağı.Dikkat ederseniz gökkuşağı prizma iklisi oz büyücüsünde de mevcuttu.


Hello Kitty programındaki Lady Gaga yaratılan ''alter kişilik''


Programlayıcı daha önceden zihin kontrolü altına aldığı ve alter kişilklerini yarattığı ''seks kölelerini'' piyasaya sürüyor.Parkamtan çıkan ışınlar gizli güçleri olduğu intibasını bırakıyor.


Kontrol altındaki seks köleleri diğer kurbanları zihin kontrolü altına almak amacıyla kullanılıyor.


Programlanmış köleler kurbanla buluşuyorlar.Kurbanlar cinsel dürtüleri gereği kızları görünce mutlu oluyorlar.Dans etmeye başlıyorlar.Sözde eğleniyorlar.Zeminde pentagram var adeta ayin.Çünkü emellerine ulaştıklarında kurban onların kontrolüne geçiyor.Amaçlarına ulaşıyorlar.


Cinselliğin tavan yaptığı sahneler!Anlık geçiş!Bilinçaltına yönelik tamamen.İlk seferde farkına varamıyorsunuz.


Cinselliğin tavan yaptığı diğer bir sahne.Her zaman kullanılan cinsellik.Kurbanları cezbediyor.Gençleri cezbetmek için çok kolay bir araç!


Adeta gözümüze sokuluyor.Kurbanlar eğleniyor ve güzel vakit geçiriyorlar!




Programlayıcı seks köleleri üzerindeki tetiklemeyi başlatıyor.



Zihin kontrolü altındaki köleler dönüşüyor


Kontrol altındaki seks objesinin yüz hali.


Tetiklenen köle programlandığı hedefi gerçekleştiriyor.


Kurban infaz ediliyor veya zihin kontrolü altına alınıyor


Hedefe ulaşıldı.




Programlayıcı mutlu.Zaferini kutluyor!

Klib bu görüntüyle sona eriyor.Zihin kontrol programının popüler kültür araçlarıyla nasıl bilinçaltımıza işlendiğini apaçık ortaya çıkardı bu klip.


Şimdi de Monarch zihin kontrolüne maruz burakılmış Anna Nicole Smith'in gerçek görüntüleri izleyelim.





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder