4 Ocak 2012 Çarşamba

ZİHİN KONTROL DENEYLERİ-1 MK-ULTRA VE DİĞERLERİ




Bu yazımda sizlerle Amerikan gizli servisi tarafından çeşitli kod isimleri altında projelendirilmiş ve uygulamaya sokulmuş zihin kontrol projelerini paylaşacağım.

Zihin kontrol projeleri çeşitli dönemlerde belirlenmiş amaçlarına göre çeşitli isimler almıştır.Bunların en belirgin olanları MK-ULTRA ve devamı olan MONARCH ZİHİN KONTROL deneyleridir.

MK-ULTRA PROJESİ diğer bir adıyla Manufacturing Killers Utilizing Lethal Tradecraft Requiring Assasination veya Mind Kontrol(Almancası-projelere bir takım Nazi doktorlarının da katıldığı söylenir) Ultra (projenin gizli ve önemli olduğunu simgeler)

Zihin kontrol deneyleri 1950-1970 yılları arasında Cia tarafından uygulanmıştır.3 yıllık alt yapının ve çalışmanın ardından MK-ULTRA projesi 13 Nisan 1953 tarihinde Cia’nın ilk sivil direktörü Allen Dulles tarafından başlatılmıştır. Projenin yürütmesini Sydney Gottlieb yapmaktaydı.Ülke dışındaki (Kanada da yapılanlar)projelerin sorumluluğu ise Donald Ewen Cameron’a aitti.


ALLEN DULLES


DONALD EWEN CAMERON

MK-ULTRA gibi projelerin uygulandığı yıllar boyunca cia çalışanlarına,askerlere,bürokratlara,sade vatandaşlara,çocuklara,fahişelere,tutuklulara,akıl hastalarına haberleri olmazksızın lsd başta olmak üzere çeşitli kimyasallar verilmiş ve davranışları gözlemlenmiştir.Bu deneyler esnasında lsd gibi çeşitli kimyasallara maruz bırakılan insanlar dengelerini kaybetmiş,ölmüş ve intihara kalkışmıştır.

Zihin kontrol deneylerinin amaçları;Seçilen ve çeşitli kimyasallara maruz bırakılan insanların zihinlerini ilaçlarla,beyin yıkama yöntemleriyle,elektroşoklarla ve çeşitli tetikleyici kodlarla kontrol altına almak,onları şizofrenik-çift kişilikli bireyler haline getirmek,onlara yeni karakterler yüklemek ve onları amaçları dahilinde kullanmaktır.

Bu deneyler süresince deneklere lsd  verilmiştir.Sandalyelere bağlanıp kimyasallar içirilmiştir.Aynı anda deneklerin bir kollarından barbitural enjekte edilirken diğer kollarından ise amfetamin verilmiştir.Deneklere yüksek elektrik şoku terapileri uygulanmıştır.Aylarca süren komalarda bu insanlara kulaklıklarla aynı kelimeler dinletilmiştir.


Zihin kontrol deneylerinin diğer kod adları şöyledir;
Chatter:Diğer bir adıyla gevezelik projesi.Casusların sorguları sırasında kullanılabilecek ilaçların tespitine ve denenmesine yönelik uygulanan bir projeydi.MK-ULTRA’nın devreye girmesiyle 1953 yılında resmen sona erdirilmişti.

Bluebird:1950 yılında başlatılan diğer bir projedir.Bu projenin amacı bilgi sızdırılması engellemek,hafıza geliştirme tekniklerini araştırmak,özel sorgulama teknikleriyle bireyin zihninin kontrol edilip edilemeyeceği ve personelin düşman kontrolüne geçmesini engellemek amacıyla savunma teknikleri geliştirmekti.

Artichoke:1951 yılında Bluebird’in adı Artichoke yani enginar olarak değiştirildi.Enginar projesinde hedeflenen;hipnoz ve bazı kimyasallarla sorgulama tekniklerinin araştırılmasıydı.Bu proje 1956 yılında sonlandırıldı.BU proje sonlandırıldığında MK-ULTRA 3 yıldır yürürlükteydi.

Mk Delta:Mk-ultra’nın yurt dışı için geliştirilen modelidir.
MK-ULTRA adı altında geliştirilen onlarcası arasında ortaya çıkan ise MONARCH PROJESİ idi.Bu proje 1960’ların başında ordu tarafından uygulanmaya başlanmış ve günümüzde hala birçok Hollywood starında uygulanmaktadır.

MK-ULTRA PROJESİne ait belgeler 1972 yılında ortadan kaldırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder